Hijab

Eg las saka i bladet Sunnhordland om episoden på Kiwi Sæ som ikkje kan kallast som anna enn rein religionshets. Kva er det med desse skauta så får sinne sånn i kok på så mange av oss? Går me litt tilbake i tid var det heilt vanleg å sjå kvinner i skaut, så det kan ikkje vera sjølve plagget.

Det kan jo verka som mange meiner at desse plagga er undertrykkande og støytar oss for dei representerer ein religion og ein kultur så annleis enn vår eigen. Då vil eg spørja; kva er det me står for, og kva er våre verdiar?

Kjernen i saka er at dei som reagerer med avsky og sinne på ein hijab meiner at personen som ber han vert undertrykka. Er det då rett at me skal gå inn å diktere kva kleder dei skal bere? Skal me sitje på vår høge hest og sei at «dette» er krava for å vere fri og likestilt? Er ikkje prisen for å ha eit fristilt samfunn akkurat å måtte tole menneske som er ulike oss sjølve?

I mine auge er me ikkje hakket betre enn dei undertrykkande statane sjølv, når me hetsar folk som vel å bere eit hovudplagg. Kvifor dei vel å gå med det får vera deira sak!

Skal me erklæra oss som eit fritt og demokratisk land så må folk få velje kva dei skal kle seg i sjølv, utan at sinte kvite menn skal agere på ein sånn måte!

Og til deg herr Barfot så vil eg seia at du berre trakkar endå meir i salaten då du byrjar eit sånt usmakeleg innlegg med at du igjen dikterar kva denne kvinna skal bera av kleder, før du skal gje denne orsaka di. Eg les heller ikkje noko anger i innlegget ditt, berre meir framandhat skjult av dårlege formuleringar, og sinnsforvirra argumentasjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *